Voor onze escape rooms geldt een leeftijdsgrens

Voor deelname aan de Escape Challenge geldt een minimale leeftijd. De leeftijdsgrens verschilt per kamer:

The Dentist – minimaal 16 jaar

The Freakshow – minimaal 16 jaar

The Honeymoon Hotel – minimaal 16 jaar

The Orphanage – minimaal 16 jaar

We hebben deze leeftijdsgrens ingesteld om twee redenen:

1. De Escape Challenge is te eng voor jonge mensen

De Escape Challenge is geen gewone escape room. Om de totaalbeleving te vergroten streven we ernaar om bij alle escape rooms die we bouwen een spannende sfeer te creëren. Dit doen we door onder andere griezelige lichteffecten, special effects, harde muziek en schrikeffecten toe te voegen. Ook een eng verhaal en de bijbehorende angstaanjagende aankleding van onze kamers maken dat de totale beleving niet geschikt is voor jonge deelnemers.

2. De puzzels zijn te lastig voor kinderen

Bij de Escape Challenge hebben we er bewust voor gekozen om de puzzels uitdagend te maken. We vinden het belangrijk dat in principe iedereen uit de kamer zou moeten kunnen ontsnappen, maar we willen ook weer niet dat geoefende puzzelaars binnen een half uur weer buiten staan. De puzzels van de Escape Challenge staan erom bekend dat ze vrij pittig zijn ten opzichte van die van andere escape rooms. Hoewel in het verleden is gebleken dat we jonge mensen zeker niet moeten onderschatten als het aankomt op hun oplossingsgericht vermogen hebben we gemerkt dat de puzzels in onze escape rooms toch te uitdagend zijn voor kinderen.

Soms maken we een uitzondering

We worden weleens gevraagd of iemand van 1 of 2 jaar jonger dan de leeftijdgrens deel mag nemen. We maken in zo’n geval weleens een uitzondering. Wel doen we dit onder de volgende strikte voorwaarden. Er mogen maximaal twee deelnemers (van maximaal 2 jaar jonger dan de gestelde leeftijdsgrens) per keer deelnemen aan de Escape Challenge. Bovendien moeten ze te allen tijde begeleid worden door een volwassene. De verantwoordelijkheid voor de fysieke en psychische gesteldheid van de personen in kwestie ligt altijd bij de begeleiders. Deelname aan de Escape Challenge is altijd geheel op eigen risico.