Veelgestelde vragen over de Escape Challenge:

Als er iets mis gaat tijdens het maken van een reservering via onze website wordt het geselecteerde tijdslot anderhalf uur vast gezet door het systeem zodat het tijdslot niet door iemand anders geboekt kan worden. Je kunt dan het beste even een mailtje sturen zodat wij de reservering handmatig voor je kunnen bevestigen, of je kunt het na anderhalf uur nogmaals proberen via de website.

Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten tijdens je reservering en je wilt je reservering annuleren kun je het beste even mailen. Annuleren kan kosteloos tot 24 uur voorafgaand aan de reservering mits er een annuleringsverzekering is aangeschaft. Is er geen annuleringsverzekering aangeschaft, dan is annuleren niet mogelijk. Groepen die niet komen opdagen betalen het volledige bedrag. Zonder annuleringsverzekering is het wel mogelijk om de boeking te verplaatsen, maar uitsluitend tot 21 dagen voorafgaand aan de boeking.

Sinds kort is er in Delft een tweede escape room gevestigd in de Bagijnetoren aan de Pheunixstraat met een verhaal over de moord op Willem van Oranje. Escape room De Bagijnentoren is geen onderdeel van de Escape Challenge. U kunt via ons dus ook niet reserveren voor escape room De Bagijnetoren.

We adviseren deelnemers om ongeveer 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn in de Escape Challenge. Zo heb je voldoende tijd voor een korte speluitleg en (eventueel) een bezoek aan het toilet. Mocht je van tevoren nog wat willen drinken, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Uiteraard! Al onze escape rooms zijn beschikbaar in een Nederlandse en een Engels versie. Standaard hanteren we de Nederlandse versie, dus als je voordat je de kamer in gaat even aangeeft dat je Engelse versie wilt, dan zorgen wij dat deze gestart wordt.

Bij het plaatsen van je reservering op onze website betaal je via iDeal, Bancontact, PayPal of met je creditcard. Mochten jullie tijdens jullie bezoek aan de Escape Challenge nog iets willen drinken dan kan dit op locatie gepind worden. Contante betalingen worden uit veiligheidsoverwegingen niet geaccepteerd.

Bedrijven die per factuur willen betalen kunnen het beste even mailen om een reservering te plaatsen. Kijk wel eerst even in ons online reserveringssysteem of de escape rooms nog beschikbaar zijn op de dag dat jullie willen komen.

Nee, absoluut niet. Tijdens de Escape Challenge wordt de illusie gewekt dat er gevaar dreigt, maar je verkeert uiteraard nooit echt in levensgevaar. Hoewel je opgesloten wordt in een ruimte waar je niet uit kunt is er te allen tijde iemand aanwezig om de deur van buitenaf te openen in geval van calamiteiten. Bovendien is er in de escape room een noodstop aanwezig waarmee je in geval van nood zelf van binnenuit de deur kunt openen. Tijdens de Escape Challenge wordt gebruik gemaakt van laser en stroboscoop effecten. Mocht je hier gevoelig voor zijn, dan raden wij je af om deel te nemen aan de Escape Challenge.

De Escape Challenge is meer dan alleen een kamer met puzzels. Er wordt een ambiance gecreëerd die voor sommige mensen als zeer eng ervaren kan worden. Hoewel er nooit sprake is van echt gevaar kan het zijn dat je tijdens de Escape Challenge schrikt, of je gespannen voelt door de sfeer die gecreëerd wordt. In het geval van een paniekaanval, of ondraaglijke angst kun je de noodstop indrukken en zodoende de Escape Challenge zelf voortijdig beëindigen.

Helaas is de Escape Challenge niet geschikt voor mensen in een rolstoel of met krukken. In de escape room zullen deelnemers een stukje moeten klimmen en een stukje moeten kruipen. Mensen met verminderd zicht of beperkt gehoor kunnen wel deelnemen aan de Escape Challenge zolang er ook minimaal 1 deelnemer aanwezig is die beschikt over volledig zicht en gehoor. Wel is het van belang om je te realiseren dat er gebruik wordt gemaakt van zeer harde geluiden en griezelige beelden. Dit kan wellicht erg overdonderend zijn voor mensen met visuele, auditieve of mentale beperkingen.

Wat voor kleding je draagt tijdens de Escape Challenge maakt niet zo veel uit. Je zult (in principe) niet vies worden, of enorme inspanning moeten verrichten. Wel kan het zijn dat je een stukje moet kruipen of klimmen, dus een driedelig pak zouden we niet aanraden. Draag gewoon iets waar je je  prettig in voelt en waar je goed in kunt bewegen.

Nee, voordat je de escape room betreedt zullen wij je vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, sleutels en overige bezittingen op te bergen in een kluisje. Dit is nodig om je spelervaring en die van je medespelers niet te bederven. Alles wat je nodig hebt om de Escape Challenge op te lossen vind je in de escape room. Uiteraard ontvang je je bezittingen na afloop van de Escape Challenge weer terug.

Jazeker, voor en na de Escape Challenge kun je een drankje nuttigen (geen alcohol) in onze sfeervolle ontvangstruimte. Hier kun je je ook voorbereiden op de Escape Challenge en na afloop napraten met je medespelers. Tijdens de Escape Challenge is het niet mogelijk om iets te bestellen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan tijdens de Escape Challenge. Wil je je bezoek aan onze escape rooms combineren met een lunch of diner, kijk dan eens naar onze aanraders.

Tijdens de Escape Challenge kun je niet naar het toilet. Wij raden dan ook aan om vlak voordat je de escape room in gaat nog even gebruik te maken van het toilet.